Det Gode

  • Instagram
  • Rss
Se! En månetorbist
  • Home
  • Kontakt
  • Om
  • Sjove ting min mor siger og skriver

Hvad er kaffe?

Posted on 28. november 2010 by Mark in Kaffe No Comments
Home» Kaffe » Hvad er kaffe?

Kaffe er en drik, der fremstilles af de ristede frø (også kaldet bønner) fra kaffeplanten, som tilhører slægten Coffea. Kaffeplanten dyrkes primært i Latinamerika, Sydøstasien og Afrika. Kaffe er den tredjemest udbredte drik i verden efter vand og te. Kaffe drikkes både på grund af dens karakteristiske smag, samt dens relativt høje indhold af koffein, der har en opkvikkende fysiologisk effekt. Netop på grund af den opkvikkende effekt konsumeres kaffe som en fast del af mange menneskers morgenritual verden over. De tidligste beretninger om kaffe stammer fra Yemen i midten af det 15. århundrede og herefter spredte kaffen sig hurtigt fra den muslimske verden til resten af verden.

De mest udbredte kaffesorter er Coffea arabica og Coffea canephora, hvor bønner fra C. arabica siges at producere den bedste kop kaffe. C. canephora har tilgengæld en indbygget resistens overfor kaffebuskens værste fjende; en svamp ved navnet Hemileia vastratrix, der angriber bladene på kaffebusken. Kaffe fra C. canephora siges at være mere bitter og have mindre smag end det er tilfældet med C. arabica. Tilgengæld indeholder C. canephora 40-50% mere koffein end C. arabica, hvorfor den ofte bruges som erstatning for C. arabica i kommercialle kaffeblandinger.

Kaffebusken producerer bær, der tager 7-9 måneder om at modne. I modningsprocessen skifter bærrene farve fra grøn over orange for til sidst at blive mørkerøde. De modne bær høstes, hvorefter frugtkødet fjernes og frøene – også kaldet bønner – fermenteres for at fjerne den slimede hinde, der omgiver dem. Efter fermenteringen skylles bønnerne for at fjerne rester og lufttørres derefter. Bønnerne er nu klar til at blive ristet ved 200 grader celsius. Det er under ristningsprocessen at bønnerne udvikler forskellige olier, som foreksempel caffeol, der bidrager til kaffens karakteristiske smag.

Kaffens fysiologiske effekter på mennesket er blevet testet i et utal af forskellige studier, som har afsløret både positive og negative virkninger ved at drikke kaffe. Konklusionen ser ud til at være at det hverken er specielt skadeligt eller specielt gavnligt for helbredet at drikke kaffe. Nyd derfor en god kop kaffe for smagens skyld.

Leave a Reply Cancel reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilfældigt citat fra min kære mor

We have just got a shitty offer for our house f**k them.

— Min kære mor

Google reklamer


De(t) gode kategorier

  • Andet godt
  • Andre oplevelser som er værd at huske
  • Bolcher
  • Chips
  • Chokolade
    • Hvid chokolade
    • Mælkechokolade
    • Mørk chokolade
  • Chokoladedesserter
  • Chokoladedrikke
  • Chokoladekager
  • Familieopdateringer fra Danmark
  • Fede rejseoplevelser
  • Gode opskrifter
  • Ikke kategoriseret
  • Is
  • Kaffe
  • Kager
  • Karameller
  • København
  • Lakrids
    • Saltlakrids
    • Sød lakrids
  • Livsstil
  • Morgenmad
  • Singapore
  • Småkager
  • Tanker om løst og fast
  • Te
  • Vingummi

Nyeste kommentarer

  • Lena Bluhm til Advarsel! Køb ikke sukkerfri vingummibamser fra Haribo
  • carsten til Cirkel kaffe
  • trine mygind sørensen til Advarsel! Køb ikke sukkerfri vingummibamser fra Haribo
  • Liv Mygind til Cirkel kaffe
  • Liv Mygind til Cirkel kaffe

Links til andre hjemmesider

Custom Wedding Dresses from LiilooDesigns

Evest Ejendomsinvestering

ForwardOsmosisTech

(c) 2018 Det Gode