På Frederiksberg ligger byens efter min mening bedste pizzaria, nemlig Forno a Legna (som på italiensk betyder træfyret ovn). På Forno a Legna laver de pizza på traditionel vis i en træfyret ovn, som bliver 500 grader varm i modsætning til almindelige pizzaovne, der opererer ved 250 grader. Den største forskel på pizzaer fra Forno a Legna og almindelige pizzaer fra pizzapusheren nede på hjørnet, er uden tvivl bunden. Den er sprød gode måde, og bliver ikke på samme måde slatten 5 minutter efter den kommer ud af ovnen. Faktisk er bunden så god, at pizzaerne også er fremragende dagen efter. De skal bare varmes 10 minutter i ovnen.
Udover klassiske pizzaer som margherita og pepperoni specialiserer Forno a Legna sig i at lave såkaldte hvide pizzaer, hvor der ikke bruges tomat. Desuden kan man få pizza med italienske specialiteter som salsiccia og bresaola. Mine favoritter er parma-pizzaen med ekstra rucula samt pizzaiolo-pizzaen med kartoffel og salsiccia.
Hvis du er i nabolaget, så slå et smut forbi Falkoner Alle 42 og nyd den italienske stemning og de fantastiske pizzaer. Men vær beredt på at vente et stykke tid på din pizza; der er mange om buddet.
Har du et favorit pizza sted i København eller et andet sted i Danmark, så vil vi meget gerne høre om det. Del din mening i vores gæstebog.