Her er en guide til hvordan du laver en god kop kaffe:
Brug en ren og god kaffemaskine
En beskidt kaffemaskine kan påvirke smagen af din kaffe, da mange af de olier som findes i kaffe kan oxidere og få en harsk smag. Desuden kan det godt betale sig at købe en god kaffemaskine, som sørger for at varme vandet op til mellem 94 og 96 grader hver gang.
Brug frisk iskoldt vand
En god tommelfingerregel her er, at hvis vandet smager godt når du drikker det, vil kaffen også smage bedre. Hårdt vand har i øvrigt en negativ effekt på en god kop kaffe, da smags – og aromastofferne har svært ved at blive optaget i vandet.
Brug friskristede kaffebønner
Allerede 3 dage efter ristningen begynder kaffebønner af miste deres smag. Derfor er det en god ide ikke at lade kaffebønnerne ligge i mere end 1-2 uger. Hvis du virkelig går op i at få en god kop kaffe hver gang, anbefales det derfor kun at købe små mængder bønner af gangen.
Brug kun friskmalet kaffe
Så snart du har malet kaffebønnerne, mister de smag endnu hurtigere. Det anbefales derfor kun at bruge friskmalede kaffebønner til brygningen. Endvidere kan det betale sig at købe en god kaffekværn, som maler kaffebønnerne til et ensartet produkt. Det giver en bedre smag når den kværnede kaffe har samme partikelstørrelse.
Brug den rigtige mængde kaffe
Til en kop kaffe på 0,24 liter skal du bruge 10,6 gram kaffe. Dvs. en standard kande på 10 kopper kaffe kræver 106 gram kaffe under brygningen. I øvrigt bør du aldrig genbruge kaffen i kaffefilteret til nye brygninger.
Lad kaffen stå indtil den er kølet lidt af
Dine smagsløg kan ikke nyde alle smagene i en god kop kaffe, hvis den er for varm.