Kager med chokolade er noget af det bedste der findes, og af en eller anden grund går smagen af banan super godt i spænd med chokoladekage. Her er en lækker opskrift på banankage med chokolade. Husk at de bananer du bruger skal være godt modne (ligesom på billedet).
Ingredienser til banankage med chokolade:
- 100 gram margarine
- 120 gram sukker
- 2 æg
- 3 godt modne (hvis de er overmodne er det også fint) bananer
- 1 dl mælk
- 150 gram god mørk chokolade
- 4 tsk bagepulver
- 300 gram hvedemel
- Smør til formen (enten rund springform eller aflang firkantet form)
Sådan laver du din banankage med chokolade:
- Tag margarinen ud af køleskabet i god tid og stil den lunt. Når margarinen er blød røres den grundigt sammen med sukkeret.
- Tilsæt æggene et af gangen, og rør godt imellem.
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Mos bananerne med en gaffel og rør dem i dejen sammen med mælken.
- Riv 75 gram chokolade på et råkostjern, eller skær det i små stykker. Bland chokolade, mel og bagepulver og rør det i dejen.
- Smør en form og hæld dejen i. Bag kagen i 50 minutter eller indtil en kniv, som stikkes i kagen, kommer “tør” ud.
- Tag kagen ud af formen.
- Smelt de sidste 75 gram chokolade på et vandbad og hæld den smeltede chokolade over kagen.
Velbekomme!
Super opskrift 🙂
Den fedtfattige opskrift på banankage, kan også anbefales
http://www.banankage.info/fedtfattig-og-sund-banankage/
Fed hjemmeside i øvrigt! 😉
Tak Tine!
Hvis du har flere opskrifter som du gerne vil dele skal du være mere end velkommen til at sende dem – jeg linker selvfølgelig tilbage til din side.
Mvh
Mark