Denne opskrift fra Jamie Oliver på kage med chokolade er helt suveræn som dessert. Er du chokoladeelsker, så er den et hit!. Den er nem at lave og chokoladesmagen er helt i top. Kagen indeholder valnødder og mandler i stedet for mel og udover det en masse smør og æg, så et lille stykke plejer at mætte en del. Vi plejer at servere kagen med hindbærsovs lavet på 200g optøede hindbær blendet sammen med 1 dl flormelis. Vi advarer at hvis du er typen, der tæller kalorier, kommer du til at tælle meget hurtigt her. På den anden side er vores filosofi her på DetGode, at man ikke skal undertrykke sine lyster, men derimod erkende at de er der, og sørge for at nyde det bedste man kan få…..det er godt for sjælen. Er dine lyster til chokoladekage, er denne kage fra Jamie Oliver noget nær det bedste du kan få.
Ingredienser til kagen (8 personer)
- 150g smuttede, afskallede mandler
- 150g fint stødte, afskallede valnødder
- 300g god mørk chokolade (0ver 70% kakaomasse). Jo bedre kvalitet chokolade du bruger, desto bedre bliver slutresultatet
- Halvanden (1,5) tsk kvalli kakaopulver
- 250g blødt smør (usaltet eller letsaltet)
- 100g flormelis
- 6 store økologiske æg delt i blommer og hvider
- salt
Ingredienser til hindbærsovsen
- 200g optøede hindbær
- 1 dl flormelis
Du skal også bruge
- En springform med 20-25cm diameter eller alternativt en non-stick silikoneform
- En foodprocessor til at hakke nødderne
- Et piskeris eller en håndmixer til at piske æggehviderne
- En ovn 🙂
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 190 grader celsius
- Læg et stykke bagepapir i bunden af springformen og smør siderne med smør. Bruger du en silikoneform skal alle indvendige sider smøres. Bagefter drysses siderne med mel.
- Mal valnødder og mandler fint på foodprocessoren…der må ikke være store stykker nødder tilbage
- Tilsæt mørk chokolade og kakaopulver og blend videre i 30 sekunder indtil chokoladen er findelt
- Hæld den tørre blanding i en skål og kom smør og flormelis i foodprocessoren. Blend indtil der bliver dannet en luftig masse. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen under omrøring, og vend derefter den våde blanding i den tørre blanding.
- Pisk æggehviderne stive med en kvivspids salt. Æggehviderne er stive, når du kan vende bunden i vejret på skålen uden at de falder ud. Men for guds skyld lad være med at lave testen, før du er rimelig sikker på at hviderne er stivnet 🙂
- Fold forsigtigt hviderne i chokoladekagedejen. Her er det vigtigt at du vender blandingerne sammen med store forsigtige bevægelser. For hurtige og voldsomme bevægelser vil slå al luften ud af æggehviderne, og resultere i en alt for massiv konsistens af den færdige kage.
- Hæld dejen i springformen og bag kagen i ca. en time. Du kan med fordel lægge et stykke sølvpapir over kagen den sidste halve time af bagningen, så overfladen ikke bliver alt for mørk. Stik en kagenål (eller kniv) i kagen efter en time. Hvis nålen er tør ved udtrækning, er kagen klar.
- Lad kagen køle ned, og fjern den forsigtigt fra formen inden servering.
- Umiddelbart inden servering blendes hindbærrene sammen med flormelisen, og hældes i et kunstnerisk mønster (alt efter evne) ved siden af kagen.
- Velbekomme
Kan man ikke hakke nødderne i hånden eller hva’?
Hej John
Jo, selvfølgelig kan man det…det tager bare længere tid 🙂
Overvejer at lave denne kage som en dessert, hvor is, granatæble og blåbær bliver tilbehør. Jeg kunne godt tænke mig at servere den friskbagt, så den stadig var lun når vi skulle have den, men så vil jeg skulle stå og tilberede det mens aftensmaden skulle laves. Mon man vil kunne lave kagedejen om formiddagen, stille den i springformen og putte den i ovnen om aftenen uden at æggehviderne vil falde helt sammen?
Hej Nina
Godt valg af dessert! Kagen smager helt forrygende!! Jeg har ikke prøvet at lave dejen om formiddagen, og lade den stå til aftenen før den bages. Jeg tror umiddelbart ikke det er en god ide. Som du selv nævner vil æggehviderne nok falde sammen. Har du overvejet at bage kagen om formiddagen og lune den i ovnen umiddelbart inden den bliver serveret?
Mvh
Mark
PS: Held og lykke med desserten, og husk lige at skrive tilbage og fortælle hvordan det gik!
Plejede tit at lave denne kage i 00’erne, men har støvet opskriften af, da jeg skulle bage kage til min teatertrup. Næsten halvdelen af dem er glutenallergikere..
God, men bør spises i små potioner
Med venlig hilsen, Thomas
Helt enig med Thomas – et stykke af kagen plejer også at være nok til mig. Den er god, men ret tung. Hindbærsovsen hjælper meget synes jeg.