For et par år siden lavede jeg en ret god (hvis jeg selv skal sige det) julegave til min bror. Et karry startkit indeholdende alle de (og lidt ukendte krydderier) som skal i denne karryopskrift ala Jamie Oliver. Opskriften er super god og nem at følge. Derfor skal den selvfølgelig på Det Gode:
“Som din storebror føler jeg det er min pligt at udvide din kulinariske verden. Du har allerede fået kødboller med tomatsovs af mig, og måske også rødvins- og bacon kødsovsen (er ikke helt sikker). Nu får du en super god og meget hurtig opskrift på en nam nam karryret. Og fordi jeg ved at du aldrig får nosset dig sammen til at købe bukkehornsfrø og sennepsfrø har jeg lavet en startkasse til dig med de fleste af ingredienserne i. GLÆDELIG JUL!!!!”
Ingredienser til 4 personer:
- 5 spsk. olivenolie
- 2 spsk. sennepsfrø
- 1 tsk. bukkehornsfrø
- 1 tsk. stødt koriander
- 1-3 friske grønne chili afhængig af hvor stærk karryen skal være
- 1 håndfuld karryblade (er måske i kassen, retten kan sagtens laves uden)
- 2 tommelfingerstore stykker frisk ingefær
- 3 mellemstore hakkede løg
- 1 tsk. stødt chili pulver (smag på karryen inden chilipulveret tilsættes!!)
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 2 kyllingebrystfileter skåret i tern (ca. 300g)
- Rød peber i strimler
- Squash i tern
- Vandkastanjer i skiver
- Bambusskud
- salt
Fremgangsmåde:
- Hak løg og frisk chili fint (nemmest i en foodprocessor)
- Skræl ingefæren og riv den på et af de der rivejern af stål
- Gør alle krydderierne klar
- Varm olien i en stor gryde (max varme) og kom sennepsfrøene i. Efter et minut hopper de ligesom popcorn. Når det sker tag gryden af varmen.
- Kom bukkehornsfrø, ingefær (og karryblade) i gryden, og stil den tilbage på varmen
- Steg et par minutter
- Kom hakket løg, chili og alle grønsagerne i gryden og steg 5 minutter
- Kom gurkemeje i gryden
- Skru ned for varmen og tilsæt hakkede tomater og kokosmælk
- Smag til med stødt chili og salt
- Lynsteg kyllingestykkerne sammen med koriander på en varm pande og kom det hele ned i gryden
- Lad karryretten simre i ca. 10 minutter, server så med ris og naanbrød