Denne opskrift på småkager er let at følge, og resultatet er dejlige friskbagte chokoladesmåkager.
Ingredienser til 15-20 stk:
- 150 g mørk chokolade (jo bedre chokolade du bruger i denne opskrift på småkager, jo bedre bliver slutresultatet)
- 160 g mel
- 2 g hjortetakssalt
- 80 g smør som har stuetemperatur
- 60 g sukker
- 80 g farin
- 1 stort æg
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen groft
- Sigt mel og hjortetakssalt og arbejd det sammen med resten af ingredienserne.
- Læg bagepapir på en bageplade.
- Rul dejen ud og stik kagerne ud i den størrelse, du vil have dine cookies.
- Bages ca. 6 min. På 160 grader.
Køkkentips:
Du kan lave en stor portion dej, rulle den i pølser, lægge film om og komme dem i fryseren. Når du så har lyst til en cookie, tager du dejen ud af fryseren, skærer nogle skiver – og 6 minutter senere er der dejlige varme cookies. Hvis du bruger dejen direkte fra fryseren, flyder chokoladesmåkagerne ikke så meget ud og bliver mere sprøde. Du kan også stille dejen indtil den får stuetemperatur, så flyder chokoladesmåkagerne mere ud og bliver lidt blødere i biddet.