Inden jeg går i gang med at beskrive min ynglingsopskrift på spaghetti bolognese ala Jamie Oliver har jeg lige et par tanker, som vil ud. Da jeg først startede denne blog var det egentlig meningen den mest skulle handle om alle de lækre usunde ting, som man kan proppe i hovedet. Med tiden har den ændret retning til at være en samling af de ting, jeg sætter pris på i tilværelsen, plus en masse andet fyld, som jeg mest af alt skriver sjov for at se, om jeg kan få traffik via Google søgninger. Jeg kan foreksempel ikke påstå, at kaffefiltre er noget jeg sætter pris på i tilværelsen, men det er da meget sjovt, at folk der søger på det i Google kommer et smut forbi min side. Anyways nedenfor følger opskriften på spaghetti bolognese ala Jamie Oliver. Der er til 4 personer i opskriften:
Ingredienser i Spaghetti Bolognese ala Jamie Oliver
- 10 skiver bacon eller en pakke bacon i tern
- Grofthakkede nåle af en håndfuld rosmarin eller en teskefuld tørret rosmarin
- Olivenolie
- 1 finthakket stort løg
- 3 fed finthakkede hvidløg
- 1/2 kg hakket oksekød
- 1,5 dl rødvin (en standard kraftig rødvin fra Netto er fin til formålet)
- 1 teskefuld tørret oregano
- 1 dåse hakkede tomater (400g i alt)
- 200g tomat pure, eller 100g tomat pure og 100g soltørrede tomater
- Salt, peber og lidt sukker
- 500g tørret spaghetti
- 1 håndfuld frisk basilikum
- ca 100g revet parmesan eller stærk cheddar
Spaghetti Bolognese ala Jamie Oliver….sådan gør du:
- Bolognesen skal i ovnen og simre i halvanden time ved 150-180 grader, så du starter med at tænde ovnen og sørge for at bruge en gryde som kan tåle at gå i ovnen. Det er fristende at springe ovnbehandlingen over, men lad være med det. Bolognesen bliver suverænt bedre af at simre løs i halvanden time. Det er vigtigt allerede nu, at forberede dit mentale mindset på, at gryden ER VARM, når den kommer ud af ovnen. Brug grydelapper!!!!
- Steg bacon og rosmarin i olivenolien. Det er vigtigt at olien er meget varm, når du kommer bacon og rosmarin i, ellers har baconen en tendens til at koge i stedet for at brune.
- Når baconen har fået farve tilsættes løg og hvidløg (stadig ved høj varme) og der steges videre til løgene er blevet gennemsigtige og bløde.
- Tilsæt det hakkede oksekød og steg indtil det er brunet af.
- Hæld rødvinen i og lad retten koge løs i 2-3 minutter.
- Tilsæt oregano, tomater og tomatpure og smag til med ca. en teskefuld salt, ca. en teskefuld sukker og peber. Jeg plejer altid at ødelægge salt / sukker balancen, hvis jeg tilsætter det med frihånd. Kan derfor klart anbefale at måle salt og sukker af.
- Nu stilles gryden i ovnen i halvanden time.
- Pastaen koges, gryden tages ud og og den friske basilikum røres i bolognesen(gem evt lidt til pynt).
- Server spaghetti bolognesen med en god håndfuld revet ost og lidt frisk basilikum ovenpå.
Velbekomme!
Tips: Denne spaghetti bolognese ala Jamie Oliver kan også sagtens bruges som basis for lasagne!!