15. juni: Træning, god mad og en sjov tur i byen
- Fitnesspandekager = banan, havregryn, lidt mælk, æg og honning for at få det hele til at glide ned
- CC nyder en G&T på Esquina inden vores plads ved baren var klar
- Spansk Iberico skinke = mums
- Søpindsvin fyldt med krabbebisque
- God rødvin
- En meget delikat hummerret, som vi nok skulle have bestilt før de fyldte søpindsvin
- Burgere af svin med foie gras blandet i kødet! Virkelig gode
- En delikat ribeye ret, som vi igen nok burde have bestilt inden burgerne
- En awesome mousse til dessert
- Udsigten til Marina Bay Sands fra The Lantern
- På Ipanema er der altid god stemning og god livemusik
- Udsigt til poolen inden drømmeland
Tour de Asia med min gode ven Christoffer har været planlagt i godt og vel 6 måneder. Faktisk lige siden jeg flyttede til Singapore i starten af 2013 har jeg vidst jeg skulle på ferie i Asien fra 15. juni til 6. juli. På turen skal vi forbi Singapore, Cambodia, Malaysia, Borneo (den malaysiske del), Bali, Gili-øerne for til sidst at slutte af, hvor vi startede – i Singapore. Her på Det Gode kommer der en genfortælling af hele vores tur – og vi starter i Singapore.
Vi landede den 15. juli i Changi lufthavn og begav os straks hen til min lejlighed til en velfortjent lur og god omgang træning inden mad og drinks downtown. Luren blev lidt længere end planlagt fordi jeg stod for vækningen – dette skulle vise sig at være et tilbagevendende fænomen på hele vores tur. Men trænet fik vi og inden alt for længe stod vi på luksustapasrestauranten Esquina med en G&T i hånden samt forventninger om et fantastisk måltid. Og Esquina skuffede ikke! Hands down det bedste måltid på hele turen.
Efter at have spist os godt mætte begav vi os ud i det singaporeanske natteliv. Ruten endte med at hedde The Lantern (rooftop bar med udsigt til Marina Bay Sands – KuDeTa (rooftopbar på Marina Bay Sands med udsigt til The Lantern) – Pangaea – Ipanema. Alt i alt en super sjov aften der blev afsluttet med en længere diskussion i en McD drive in. De serverede hverken burgere eller McNuggets på det tidspunkt vi ankom; det var vi selvfølgelig ekstremt uforstående overfor. Det blev til et par McMuffins med æg og bacon i stedet. Faktisk ganske udmærkede!
16. juni: Wakeboarding, hawker food og en flyvende bartender
- Wakeboarding med udsigt til nogle pænt dyre lejligheder
- Jeg klarede det svære hjørne og satte ny rekord med 4,5 omgange uden at vælte
- CC klarede starten og det første hjørne uden problemer. Resten snakker vi ikke om
- Efter sådan en omgang grum wakeboarding er det godt med en planlagt pause i vandet
- Hawkerfood tæt på wakeboard-banen. Ikke mine favoritmuslinger. Slimede, blødende, og svære at åbne.
- De grillede blæksprutteringe smagte derimod glimrende! Det bedste af det hele var, at vi ikke blev syge af maden
- Helt igennem “over-the-top” bygning der huser de mest eksklusive kontorer i Singapore.
- Udover at Divine bar er et perfekt eksempel på, hvordan man bedst muligt ikke udnytter pladsen optimalt, så udmærker baren sig ved følgende: Man slipper for at skulle høre på andre mennesker (den er for det meste tom), og bartenderne flyver op for at hente vin i et 3 etager højt vinkøleskab
- Dyre drinks, men ligeså mange gratis peanuts du kan spise. Og man må kaste med skallerne 🙂
Dagen efter begav vi os hen på East Coast Park – et af singaporeanernes favoritsteder at hænge ud og tilbringe tid med familierne på weekenderne. East Coast Park ligger også grund til Ski360s kabelbane, hvor man kan wakeboarde og stå på vandski. Lad mig ikke dvæle for meget ved Christoffers manglende evner på et wakeboard. En gang skiløber, altid skiløber. Og det gik da også meget bedre, da han fik 2 brædder under fødderne i stedet for et.
Aftensmadsmæssigt stod den på hawkerfood tæt på Ski360; med andre ord gadekøkkenmad. Gadekøkkenmad lyder som en sikker omgang madforgifting, men i Singapore tillader de ikke onde bakterier i maden, så der er ingen fare ved at spise her. I Singapore er der generelt ingen fare på færde overhovedet, men det er en helt anden historie. Muslingerne på billedet kan ikke anbefales, med mindre man er til blodigt snot. Tror nu de havde været en del bedre, hvis Christoffer ikke havde bestilt dem “half-cooked”.
Efter et bad (og muligvis også en lur) fik vi et glas rødvin på Divine bar i Parkview Square bygningen. Helt sikkert et besøg værd blot på grund af den ekstravagante arkitektur i bygningen og de flyvende bartendere. Vi måtte desværre også et smut forbi Long Bar på Raffles Hotel, så Christoffer kunne sige han havde været der. Deres Singapore Sling er en nogenlunde (omend pænt dyr) cocktail – tilgengæld har de gode og gratis nødder i kilovis i baren. Vi var tidligt hjemme for at være friske til Cambodia den næste dag. Til Janne, min dejlige kæreste, hermed et eksempel på at jeg sagtens kan hygge over et par enkelte drinks og bagefter tage tidligt hjem!
Prisniveau i Singapore:
- Restaurant: ca 200kr per mand på standardsteder – noget dyrere på Esquina
- Taxa: 50-100kr for de fleste ture på øen.
- Øl i byen: 50kr
- Cocktails: 100kr
- McMuffin med æg og bacon: 20kr
- Wakeboarding: 300kr for 2 timer